Tagliatelle s lososem a brokolicí

  • Čas přípravy
    10 min
  • Doba vaření
    30 min
  • Porce
    4
  • Celkový čas
    40 min

Co se stane, když spojíte dvě zdravé a chutné ingredience jako je losos a brokolice? Vznikne naprosto skvělé jídlo, které doplníte těstovinami tagliatelle.

Tagliatelle s lososem a brokolicí je jednoznačně jedno z mých nejoblíbenějších a zároveň nejjednodušších jídel, co znám. Recept je jednoduchý, zdravý a velmi chutný. Jídlo je také vhodné pro pescetariány.

Ingredience, které na tagliatelle s lososem a brokolicí potřebujete:

  • brokolice
  • máslo a olej
  • losos
  • těstoviny tagliatelle
  • sůl a pepř

Já dělám lososa s tagliatelle na vícero způsobů a smetana, čerstvý kopr, citronová šťáva, česnek a bílé víno jsou ty správné ingredience po kterých sáhnout. Tyto ingredience nepoužívejte všechny dohromady, ale pokuste se najít vybalancovanou alternativu, která bude chutnat především vám.

tagliatelle s lososem a brokolicí

Postup přípravy:

  1. Oberte brokolici na růžičky a nakrájejte je na menší kousky, poté brokolici na 5 min povařte ve vroucí osolené vodě. Brokolici sceďte a vodu nechte na těstoviny.
  2. Tagliatelle uvařte podle návodu ve stejné vodě, ve které jste dělali brokolici dokud nebudou na skus tvz. al dente.
  3. Nyní si připravte lososa, opatrně odkrojte kůži a poté filet z lososa nakrájejte na středně velké kostky. Plochou stranou nože si rozmáčkněte 3 stroužky česneku.
  4. Rozpalte si na pánvi olivový olej napůl s máslem a česnek orestujte do zlatova, nyní ho vyndejte a do pánve přidejte kousky lososa a začněte restovat. Po 2 minutách přilijte 50 ml bílého vína a zredukujte ho (restujte dokud se neodpaří z vína alkohol). Lososa osolte a opepřete čerstvě nadrceným černým pepřem a ze všech stran orestujte.
  5. Nyní snižte plamen na minimum a přidejte k lososovi vařenou brokolici s těstovinami. Důkladně promíchejte a přidejte 50 ml smetany ke šlehání. Máte hotovo.

Pokud máte rádi italské recepty, doporučuji vyzkoušet také:

Tip: Pokud máte rádi parmazán, můžete jídlo ještě na závěr lehce posypat, já to však nedělám.
Tip: Ačkoli je jídlo velmi jednoduché na přípravu je důležité ho nepřekombinovat surovinami. Většina kuchařů v případě přidávání smetany do receptu nepřidává česnek.
Tip: Pokud jste v receptu nepoužili bílé víno, tak talíř můžete lehce zakápnout čerstvou citronovou šťávou.
Tip: Pokud budete používat uzeného lososa, tak na závěr přidejte hrst nasekaného čerstvého kopru. Nepřidávejte smetanu ani česnek.

Ingredients

    Directions

    Brokolici si rozdělte na menší růžičky, lososa zbavte kůže a nakrájejte na středně velké kostky a pokud v receptu budete používat česnek, tak jej plochou stranou nože rozmáčkněte.

    Step1

    Připravenou brokolici dejte do vroucí osolené vody na zhruba 5 minut, tak aby brokolice změkla. Brokolici sceďte, dejte stranou a ve stejné vodě uvařte těstoviny tagliatelle podle návodu na obalu.

    Step2

    Na pánvi rozpalte olej s máslem a zarestujte česnek, který poté vyjměte. Přidejte kousky lososa a 2 minuty je restujte. Poté přidejte 50 ml suchého bílého vína a to zredukujte. Kousky lososa osolte, opepřete a ze všech stran orestujte (maximálně však 5 minut).

    Step3

    Nyní snižte plamen na minimum a přidejte brokolici s těstovinami, 50 ml smetany ke šlehání a důkladně promíchejte.

    Conclusion

    Nyní servírujte pokrm v hlubokém talíři, ještě jídlo posypte čerstvě namletým černým pepřem a můžete podávat. Doporučuji si přečíst tipy, které jsou v horní části tohoto receptu. Dobrou chuť :-)

    Mohlo by se vám líbit

    Recipe Reviews

    • Marie Svarcova

      Teda to je dobrota!

    Leave a Review

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.